Trenčiansky párok s fazuľou, starý dobrý recept
Táto konzerva nesmela chýbať v žiadnom dovolenkovom batohu. Výborné na túru, k vode, ale aj rýchla večera. Dnes by som už takejto konzerve neverila. Ktovie, čo všetko by v nej bolo, preto si radšej podľa receptu Alici Tóthovej Tokarčíkovej urobím takúto dobrotu sama.
Potrebujeme:
- 5 hrstí suchej bielej fazule
- 2 bobkové listy
- 2 guľôčky nového korenia
- 6 ks čierne korenie
- 1/2 kg rajčinového pretlaku
- 6 ks kvalitných párkov (z mäsa)
- soľ podľa chuti
- 1 lyžička cukru
- na zahustenie 2 dcl vody a 3 lyžice hladkej múky
Postup:
Fazuľu zalejeme ešte večer studenou vodou a necháme do rána rozmočiť. Ráno vodu zlejeme, pridáme čistú, bobkový list, korenie a fazuľu uvaríme do mäkka. Potom pridáme rajčinový pretlak, nakrájané párky a necháme prejsť varom. Múku rozmiešame s vodou a zahustíme fazuľu. Osolíme, pridáme cukor a necháme ešte 5 minút povariť.
Text a foto Alica Tóthová Tokarčíková